Een webwinkel beginnen zonder voorraad, in de volksmond ook wel bekend als dropshipping, is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Een webshop is binnen mum van tijd gemaakt, maar hoe kom je aan je spullen zonder een groot risico te nemen? Electroweb legt het uit, voor alle ambitieuze internetondernemers. 

Dropshipping: orders doorspelen naar jouw leverancier

Dropshipping is een alom bekende vorm van e-commerce. Dit houdt in dat wanneer er een bestelling wordt geplaatst in je webshop, je deze als het ware doorstuurt naar jouw leverancier. De leverancier stuurt het product dan rechtstreeks naar je klant, wat betekent dat jij hier als verkopende partij amper omkijken naar hebt. Echter, pas wel op, want je bent nog wel steeds verantwoordelijk voor de bestelling. Op het moment dat je leverancier verzaakt of producten niet levert, wordt jij daar op aangekeken en/of op afgerekend.

Het voordeel van dropshipping is dat je zonder kapitaal een onderneming kunt starten, doordat je niet constant een voorraad hoeft aan te houden. Let er daarbij wel op dat je een goede relatie blijft onderhouden met je leverancier, waar je in meer of mindere mate wel afhankelijk van bent. Dit doe je door de eerste keer een testorder in te kopen, zodat je niet verrast wordt. Daarna is het ook altijd aan te raden om zo nu en dan de kwaliteit en levertijd van je bestelde producten te checken.

Verkoop je spullen digitaal

Een andere manier om op een ‘gemakkelijke’ manier geld binnen te halen is door digitale spullen te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld door e-books, foto’s of zelfs eigen digitale creaties te koop aan te bieden. Ben je bijvoorbeeld een creatief vormgever of handig in het bouwen van websites, dan is dat ideaal om in te zetten voor je eigen gewin.

Het voordeel hiervan is dat je geen fysieke voorraad hoeft aan te houden, maar volledig kan teren op je digitale portfolio. Het probleem hiervan is dat je mogelijk plagiaat of doorverkopen moeilijker kan controleren.

Lees hier meer Digital Marketing-blogs van Electroweb!