Voor veel mannen is het één van de uitvindingen van het afgelopen decennium: de robotmaaier. Nooit meer op hete dagen op het gazon om je gras kort te houden, maar een mooi machinetje die het constant pico bello houdt. Nu is er een nieuwe variant: de robotmaaier zonder draad. Electroweb benoemt de voordelen ervan.

De eerste generatie robotmaaiers beschikte over een draad, een perimeterkabel, nodig om zijn rondjes over het gras af te werken. De robotmaaier kon niet over deze draad heen, waardoor die netjes binnen de domeinen van je tuin of gazon bleef rijden. Met de robotmaaier zonder draad is deze lastige investering niet nodig.

Hoe werkt die robotmaaier zonder draad dan?

Heel simpel. De perimeterkabel, waarmee het gazon wordt afgebakend, zit als het ware in de robotmaaier zelf ingebouwd door middel van sensoren. De robotmaaier merkt wanneer die de randen van het gazon nadert en keert vervolgens automatisch weer om, net zoals die bij de perimeterkabel zou doen. Ook obstakels in bloembakken of speeltoestellen kunnen gemakkelijk geprogrammeerd worden in de sensoren, die slechts eenmaal afgesteld moeten worden.

Wat zijn de voordelen?

  • Geen kabels meer
  • Minder grote investering
  • Sensoren makkelijker in te stellen
  • Tijdbesparing
  • Milieuvriendelijker

Enkele van de voordelen zijn natuurlijk al benoemd. Het belangrijkste voordeel is de beperktere investering. Door de ingebouwde sensoren ben je niet afhankelijk van een  perimeterkabel. Daarnaast zijn de sensoren makkelijker af te stellen bij eventuele fouten in het programma. Dit is bij een robotmaaier met draad een stuk moeilijker om aan te passen.

Voor de rest biedt de robotmaaier grotendeels dezelfde voordelen als de oude generatie met draad. Het laadstation blijft hetzelfde, de navigatie en krachtsystemen komen ook overeen. Daarnaast ben je verzekerd van een efficiënt en energiezuinig apparaat dat complexe gazons met gemak aankan.

Kijkend naar een klassieke handgrasmaaier zijn er helemaal talloze voordelen te noemen. Je hoeft je niet meer druk te maken over de tijd of energie die je kwijt bent met het grasmaaien, de robotmaaier neemt al het werk uit je handen. Je wordt van alle gemakken voorzien en zal binnen korte tijd beseffen wat voor een voordeel de robotgrasmaaier met zich meebrengt.

Lees hier meer over gadgets in en buiten je huis.