Het aanschaffen van zonnepanelen is geen gemakkelijke opgave. Het kan best zijn dat je allang niet meer weet waar je nou op moet letten. Wanneer je zonnepanelen neemt, dan kan je flink besparen. Daarom zijn de kosten van zonnepanelen via Zonduurzaam.nl te bekijken. Daarnaast zijn er ook andere punten.

Kiezen voor oost of west

Ben je er niet uit hoeveel zonnepanelen je moet nemen? Dan is het slim om het dak zo vol als mogelijk te leggen. Dit kan in de toekomst alleen maar voordelen opleveren. Zeker met het duurder worden van energie. Bij Zonduurzaam ontdek je hier alles over. Bovendien is de tijd dat op het zuiden leggen essentieel was ook wel voorbij. Oost-west leggen levert meer opbrengst in de ochtend en avond, precies wanneer je pieken hebt in je verbruik.

Letten op de beveiliging

Zonnepanelen moet je monitoren en daar heb je internet voor nodig. Je hebt dus ook een omvormer nodig. Dit sluit je aan op wifi. Daarom is het ook belangrijk om het systeem goed te beveiligen. Anders kan iedereen er natuurlijk op inschakelen en controle krijgen over je data met betrekking tot energie. Het is dus slim om hier vanaf het eerste moment goed op te letten.

Beperkte waarde van fabrieksgarantie

Het is leuk om een fabrieksgarantie van 10 jaar of langer te krijgen, het zegt alleen niet veel. Je weet namelijk helemaal niet hoe daar tegen die tijd naar wordt gekeken en of de fabrikant nog bestaat. De kosten zitten bovendien eerder in de installatie dan in de zonnepanelen zelf. 

Kijk alvast wat verder

Vroeger was elke kWh er één. Dat is nu inmiddels wel anders, want het net kan dat helemaal niet aan. Bovendien verdwijnt de salderingsregeling op enig moment. Daarom is het slim om ook te kijken wat je dan wel kan doen. Denk bijvoorbeeld aan opslag in een accu of een elektrische auto. Als je daar nu al aan denkt, ben je er straks klaar voor. Zorg bovendien dat je het allemaal niet te ingewikkeld maakt voor jezelf. Zo haal je er alleen maar meer uit.