Wanneer je binnenkort een nieuwe pasfoto nodig hebt voor het verlengen van je rijbewijs, paspoort of identiteitskaart, dan kost deze bij een fotograaf meestal tussen de 10 en 15 euro per vel van 6 foto’s. Het kan echter goedkoper, hieronder staat beschreven hoe.

Online een digitale pasfoto laten maken

Nieuwe pasfoto’s kun je eenvoudig en goedkoop online laten maken. Je dient dan volgens de door de website aangegeven instructies een foto te maken en te uploaden, waarna zij er een pasfoto van maken volgens de instructies van de overheid. Op deze manier kost het je slechts € 6,95 per 6 foto’s en het is zo gepiept. Misschien beschik je zelfs al over een geschikte digitale pasfoto, dan hoef je die alleen nog maar te uploaden. Die foto mag echter niet langer dan 6 maanden geleden zijn gemaakt.

Hoe gaat het maken van een foto in zijn werk?

Het is eigenlijk heel eenvoudig.

  • Je foto moet in kleur zijn.
  • Verder moet deze scherp zijn.
  • Zorg bij het maken van de foto ervoor dat het daglicht gelijkmatig op je gezicht schijnt. Dat betekent dus ook dat je foto overdag moet maken, zodat je geen gebruik hoeft te maken van een flitser of kunstlicht.
  • Verder moet je er voor zorgen dat je een gelijkmatige achtergrond rondom het hoofd hebt, bijvoorbeeld een lichte muur.
  • Terwijl je de foto maakt, dien je in de lens te kijken. Dus maak je deze met je telefoon, zorg dan dat je in de lens van de camera kijkt en niet naar je beeldscherm.
  • Kijk in ieder geval recht vooruit, want de foto moet van de voorkant van je gezicht zijn en dus niet gedeeltelijk van de zijkant of met een (licht) gedraaid hoofd.
  • Volgens de wettelijke voorschriften mag je niet lachen op de foto.

Is de foto eenmaal gemaakt, dan kan je deze uploaden. De dienstverlenende website doet de rest, dat wil zeggen dat je foto wordt aangepast naar een digitale pasfoto die aan de wettelijke vereisten voldoet. Meestal gaan de pasfoto’s nog dezelfde dag naar je op de post.

Wat zijn dan die eisen waar de foto’s aan moeten voldoen?

Zoals gezegd zorgt de website ervoor dat de pasfoto’s voldoen voor rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Maar wil je weten wat de eisen zijn, dan vind je deze op de website van de Rijksoverheid

Handig en snel

Op deze manier beschik je snel over een goede digitale pasfoto en je hoeft er niet eens voor de deur uit. Daarbij is het nog goedkoper ook! Dus alle reden om het direct uit te proberen.

Bron: https://pasfoto.me/