Vraag maar eens aan je vader, moeder, opa of oma hoe hun keuken er x aantal jaar geleden uitzag, en het antwoord zal je verbazen. Elk jaar komen er weer nieuwe snufjes bij die de gemiddelde keuken geavanceerder maken. Electroweb zet een aantal handige elektronische keukengadgets voor de komende vijf jaar op een rijtje. 

Multicooker, koning van de keukengadgets

Heb je helemaal genoeg van je pannen en het schoonmaken ervan? Dat kunnen wij ons voorstellen. Ooit gedacht aan een alternatief? Waarschijnlijk wel aan Thuisbezorgd of een andere maaltijddienst, maar niet aan het vergemakkelijken van je eigen gekookte maaltijd. Terwijl het helemaal niet zo moeilijk is als je denkt. Met een multicooker schaf je een span, friteuse, pasta- en rijstkoker, stomer en bakker ineen aan.

Je kunt er werkelijk alles in bereiden en het scheelt ook nog eens ruimte in je keukenkastjes. Kortom: een multicooker is gesneden koek, zeker geen gebakken lucht. Voor elke keukenprins- of prinses biedt dit apparaat de oplossing.

Bekijk hier hoe een multicooker werkt.

Sausroerder (automatische garde)

Ken je dat gevoel? Dat je soep wil maken, maar geen zin hebt om een kwartier bij de pan te staan om daar in te roeren? Je bent niet de enige! Gelukkig zijn er partijen die daar anno 2021 een welkome oplossing voor hebben gevonden! Een zogenoemde automatische garde biedt uitkomst. Dit hulpmiddel heeft vele voordelen bij het maken van gerechten als soep en sauzen, zoals:

  • Makkelijk handsfree roeren
  • Veilig en makkelijk te gebruiken, ook voor oudere mensen
  • Maakt gebruik van meerdere snelheden en werkt op batterijen

keukengadgets

Elektrische schiller

Een van de meest gehate keukentaken is schillen. Aardappelen, fruit, groenten; na een dag hard werken heb je er waarschijnlijk weinig zin in. Niet getreurd, tegenwoordig bestaan daar handige oplossingen voor. Als je aan keukengadgets denkt, denk je uiteraard ook aan het minder schillen. Met een elektrische schiller ben je van alle gemakken voorzien, waaronder:

  • Je bespaart tijd
  • Je schilt efficiënter
  • Het is zeer gemakkelijk te gebruiken

Barbecuethermometer

barbecue thermometer

Wat is een mooie zomerdag nu zonder een lekkere, gezellige barbecue? Niet veel! Om de smaak en beleving van je barbecue te vergroten, kan een digitale barbecuethermometer een welkome investering zijn. Hiermee kan je precies in de gaten houden op welke temperatuur je barbecue zit en hoe lang die nodig heeft voor het perfecte stukje vlees of vis. Ander voordeeltje: je verkleint de kans op salmonella, omdat je altijd weet op welke temperatuur je barbecue staat.

Elektrisch mes, de gevaarlijkste van de keukengadgets

Zit je ook wel eens te worstelen met een boterham of stuk vlees? Met een elektrisch mes is dit verleden tijd! Hiermee snij je overal doorheen alsof het een pakje boter betreft. Geen ergernissen meer, geen botte messen en alleen maar perfect gesneden voedsel. Klein puntje van aandacht: als keukengadget is een elektrisch mes fantastisch, maar let wel een beetje extra op je vingers!

Lees hier meer over gadgets in huis.