Wanneer je eenmaal in bezit bent van een Tesla, wil je kunnen beschikken over degelijk materiaal om je elektrische auto op te laden wanneer jou dat uitkomt. In dit blog bespreken we de opties voor het opladen van een Tesla. Dus, of je je nu afvraagt welke laadkabel voor Tesla Model 3 je nodig hebt, of de mogelijkheden voor mobiele laders voor je Tesla model S aan het verkennen bent; lees hieronder meer zodat je de juiste Tesla laadkabel uit kunt zoeken.

Welk type laadkabel vereist een Tesla?

In de regel heb je voor een Tesla een laadkabel type 2 nodig. Een type 2 lader wordt ook wel een Mennekes stekker genoemd. De oorsprong van dit type stekker ligt in Europa. Al sinds 2010 is een type 2 aansluiting aan de lader kant van laadpalen, als de standaard ingesteld door het ministerie van Economische zaken. Een typische Tesla heeft ook aan de autozijde een type 2 aansluiting. Hoewel je voor het opladen van jouw Tesla dus bent aangewezen op een type 2 laadkabel, heb je nog keuze uit verschillende opties en uitvoeringen type 2 kabels. We bespreken ze hieronder.

tesla laadkabel

Welke laadkabel opties zijn er voor Tesla’s?

Als je op zoek bent naar een type 2 laadkabel om je Tesla mee op te laden, heb je nog ruime keuzemogelijkheid uit verschillende uitvoeringen van deze type 2 laders. Zo variëren de laadkabels voor deze elektrische auto’s onder andere op de volgende punten:

  • Lengte: als je weet dat je je Tesla vooral thuis wilt laden, op een laadpunt waar je dichtbij kunt parkeren, dan biedt een kortere laadkabel (tussen de vier en zes meter) een goede uitkomst. Indien je echter vaak onderweg bent en de kans bestaat dat je verder weg van het laadpunt moet parkeren, dan kan een langere laadkabel geschikter zijn. Bij de betere laadkabelwinkel heb je keuze uit Tesla laadkabels met lengtes van 2 tot 15 meter, waardoor je altijd het juiste exemplaar vindt.
  • Uitvoering laadkabel: ook wat betreft het model en merk laadkabel kun je vaak nog verschillende kanten op. Zo kun je kiezen voor een Tesla laadkabel van het merk Duosida of van het Nederlandse merk Ratio Electric. Daarnaast kun je kiezen voor een spiraalvormige kabel of een ‘rechte’ kabel, met gegoten of geschroefde stekkers.
  • Mobiele lader: Tesla laadkabels bestaan zowel als vaste kabels als mobiele laders. Mobiele laders geven je de mogelijkheid om jouw Tesla gewoon via het stopcontact op te laden. Het voordeel hiervan is dat je voor het laden van jouw Tesla, niet langer afhankelijk bent van de beschikbaarheid van een openbaar laadpunt in de buurt.
  • Vast laadpunt thuis of op kantoor aanleggen: naast een losse Tesla laadkabel, kun je natuurlijk ook een vast laadpunt thuis of bij kantoor aan laten leggen. Het voordeel van een eigen laadpunt voor jouw Tesla is dat er altijd een laadpunt beschikbaar is wanneer jouw Tesla voor langere tijd stilstaat. Ook bespaar je jezelf telkens de moeite om een losse laadkabel uit de kofferbak te halen zodra je een vrij plekje aan de publieke laadpaal hebt bemachtigd. Thuiskomen of arriveren op het werk wordt zo extra comfortabel.

Door bij elk van deze puntjes na te gaan wat jouw voorkeur is, vind je zo het type laadkabel dat bij jouw situatie past.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een beter beeld van de laadkabel mogelijkheden voor Tesla’s. Succes met het uitzoeken van een geschikte Tesla laadkabel en uiteraard veel rijplezier!