Voetballen. Veel jongens zijn er groot mee geworden, net zoals veel mannen helemaal weg zijn van de nieuwste technologische snufjes. Maar hoe combineer je die twee hobby’s, als ze al überhaupt te combineren zijn. Electroweb zocht het tot in de puntjes uit en presenteert enkele voetbal gadgets! 

1. Voetballen met led, dat is pas vet!

De eerste voetbal gadgets die we uit willen lichten is een LED voetbal. De nostalgie is voelbaar als we vermeldden dat je vroeger graag tot in het donker door zou gaan met spelen. Toen kon dat niet, maar nu wel door de LED voetbal. Dit is een bal met ingebouwde LED verlichting, waardoor je de bal ook in het donker goed kan zien. Ideaal verjaardagscadeau ook!

2. Slimme voetbalschoenen

Een ander foefje dat de jaren in opkomst is, is de ‘slimme’ voetbalschoen. Grote merken als Adidas en Nike brachten deze populaire voetbal gadgets op de markt. Waar de schoen om bekend staat? Door een chip in de schoen kan je precies meten hoe veel je hebt gelopen, hoe hard je hebt geschoten en allerlei andere info die jou kan helpen om je spel te analyseren. Leuk voor de ‘leuk’, zoals ze dat zo mooi kunnen omschrijven. Maar daarnaast kan het ook uiterst leerzaam zijn voor de mensen die echt willen weten hoe ze het er vanaf brengen in het veld.

3. Echte gadgets voor de profs

Voor de fervente voetbalvolgers is komende uitleg geen verrassing, maar in het profvoetbal is er de afgelopen jaren een ware technologische revolutie gaande. Wat begon met de doellijntechnologie op het WK van 2014, kreeg recent een vervolg met de VAR (Video Assistent Referee). Dit zijn natuurlijk aspecten die bij de amateurs nog niet terugkomen, maar we vragen ons wel hardop af of er de komende jaren nog meer technologische nieuwigheidjes bijkomen in de sport, of dat het voorlopig hierbij blijft.

Lees hier meer technologie-blogs van Electroweb!