Steeds meer van ons kunnen inmiddels zeggen dat ze er groot mee zijn geworden: een lekker potje gamen op de PlayStation, Wii, Xbox of Nintendo Switch of op gameconsoles van generaties hiervoor. Misschien ben jij nog steeds dagelijks achter een van deze gamesconsole te vinden, of overweeg je om dit leuke tijdverdrijf opnieuw op te pakken. In dit blog geven we je een aantal tips over hoe je jouw game-ervaring naar een hoger niveau kunt tillen.

Investeer in het juiste materiaal

Een PS4 is een PS4 toch? Hoewel dat natuurlijk zo is, is het slim om je aankoopmogelijkheden goed af te wegen voor je investeert in een dure, nieuwe gameconsole. Tip hierbij is om na te vragen over welke console jouw vrienden en familie beschikken, zodat je kunt polsen hoe deze gameconsole hen bevalt en zodat je zeker weet dat je straks online games met hen kunt spelen. Overigens is het bij de zogenaamde crossplay games niet nodig om over eenzelfde type gameconsole te beschikken. Crossplay games kun je gewoon met iemand spelen wanneer diegene bijvoorbeeld over een Xbox beschikt terwijl jij op een PS4 speelt.

Los van het type gameconsole waar je voor kiest, kun je je nog verder oriënteren op de diverse (tweedehands) aankoopmogelijkheden voor het specifieke soort gameconsole waar je voor gaat. Zo kun je op sites als Marktplaats, Facebook Marketplace en Amazon gewoon gebruikte gameconsoles aanschaffen, tegen een extra scherpe prijs. Iedereen die tijdens de eerste coronagolf een nieuwe console heeft aangeschaft en er nu achter komt dat gamen toch niks voor hem/haar is, wil van zijn PlayStation/Xbox/Wii af en dit biedt jou de gelegenheid om deze voor een leuk prijsje op de kop te tikken.

Blaas nieuw leven in je oude gameconsole

Als je eenmaal hebt besloten om het gamen weer op te pakken, kan het verstandig zijn om eerst je oude gameconsole weer van zolder te halen, deze op te lappen en te gebruiken. Zo kun je testen of het gamen nog steeds wat voor je is. Zo ja, dan kan je na verloop van tijd nog besluiten om te investeren in een nieuwe console. Maar…misschien was de reden dat je ooit ophield met gamen wel dat je oude gameconsole niet meer goed werkte. Niets irritanter bijvoorbeeld dan een controller die het niet doet! Natuurlijk kun je een nieuwe controller kopen, maar heb je ook eens overwogen om onderdelen te bestellen om je oude controller weer bruikbaar te maken? Het geld dat je uitspaart, kun je bijvoorbeeld gebruiken om een extra controller aan te schaffen, waardoor je met meerdere mensen kunt gamen.

extra ps4 controller kopen

Deze tip is niet alleen geschikt voor iedereen die het gamen willen oppakken, maar ook voor fanatieke gamers die op zoek zijn naar betaalbare mogelijkheden om hun gameconsole of de bijbehorende controllers nieuw leven in te blazen. Wii onderdelen, PS4 controller onderdelen en onderdelen voor de Nintendo Switch zijn tegenwoordig namelijk gewoon online te bestellen. Met een tutorial op YouTube kom je er vast uit, maar schakel een expert in bij reparaties waarbij meer technische kennis of handigheid komt kijken!

Gamen doe je samen

Goede herinneringen aan een potje gamen zal voor menig persoon toch die middag Mario Party-en met vrienden, een hevige strijd op Mario Kart of een pittig potje FIFA tegen een vriend zijn. Door te zorgen voor extra controllers, wordt het mogelijk om tijdens een feestje, logeerpartijtje of op een relaxte zondagmiddag met meerderen te gamen. Besluit je om het gamen op te pakken, ga dan dus zeker een extra Wii controller kopen, zorg voor genoeg PS4 controllers of breid de multiplayer mogelijkheden van jouw Nintendo Switch uit door voor extra Joy-Cons te zorgen.

tips voor goed gamen

Ga voor goed geluid

Beschikken over een goede geluidsinstallatie is niet alleen een waardevolle toevoeging voor wanneer je naar muziek luistert of een film kijkt, maar kan ook jouw game-ervaring een boost geven. In vele gevallen zal het geluid dat standaard uit de tv komt waarop je jouw console hebt aangesloten, niet optimaal zijn. Als je in je eentje speelt kun je dit wellicht nog oplossen door een kwalitatieve headset aan te sluiten. Voor een geweldige game-ervaring als je met meerdere mensen speelt, kan het aansluiten van een surroundsysteem echter een fijne toevoeging zijn. Dat luxe geluidssysteem kun je natuurlijk ook benutten wanneer je je controller weglegt en een avondje film gaat kijken of een muziekje wil aanzetten tijdens het koken, en is daarmee een investering die je hele wooncomfort kan verhogen.

Dit waren onze tips om het optimale uit je game-ervaring te halen. We wensen je alvast veel gameplezier!