Instagram is een van de meest populaire sociale media van dit moment. Grote kans dat jij er ook een profiel op hebt en er aardig wat tijd op doorbrengt. Hoewel Instagram ontworpen is om de ervaring van gebruikers zo prettig mogelijk te maken, kan het soms ook tegenvallen. In deze blog lees je enkele tips om dit te voorkomen en hoe je het meeste uit Instagram kan halen.

Meer likes op je instagram foto’s

Een groot deel van de fun van Instagram is natuurlijk het krijgen van likes op je foto’s. Dat kan je op verschillende manieren bereiken. Ten eerste is het belangrijk om op de juiste tijd te posten. De meeste mensen scrollen in de avond door hun feed, dus dan heb je de meeste kans dat je post gezien en dus geliked wordt. Daarnaast kan je hashtags gebruiken, zodat mensen beter weten waar je post over gaat. Zo kunnen ze sneller relevante content vinden en dus ook jouw posts vinden, en meer bekendheid resulteert nou eenmaal in meer likes. Ook kun je likes achterlaten op de posts van accounts die content posten die op jouw posts lijkt. Wellicht doen ze hetzelfde terug! De makkelijkste manier om meer likes te krijgen op instagram is echter likes kopen. Hoewel het misschien vreemd lijkt, is het hartstikke normaal binnen de Instagram community. Grote kans dan je favoriete influencer het ook doet!

Mis geen posts meer

Wanneer je te veel mensen volgt, heb je grote kans dat je posts van je favoriete accounts mist. Om dat te voorkomen, kan je naar op iemands profiel bij de instellingen (de drie puntjes rechts bovenaan het scherm) de optie “Berichtmeldingen inschakelen” aanzetten. Dit herhaal je natuurlijk voor al je lievelingsaccounts. Zo krijg je elke keer dat ze een nieuwe post online zetten een melding en hoef je niks te missen!

Filters gebruiken

Instagram Stories heeft talloze filters die je foto’s net even wat leuker maken of je morning face presenteerbaar maken. Dat wist je waarschijnlijk al, maar wist je naast de standaard filters van Instagram zelf ook kan kiezen uit user created filters. Deze vind je door op “Bladeren door filters” te drukken. Laat je creativiteit de vrije loop!