Je magazijn inrichten, dat kan best een lastige klus zijn. Heb je al een magazijn, maar moet je hem opnieuw indelen? Of moet je voor het eerst een magazijn inrichten? Dan kan het verstandig zijn dat je van tevoren even nadenkt over hoe je dit het beste kunt doen. Als je alles eenmaal hebt staan, is het een grote klus om alles weer opnieuw in te delen. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips.  

Denk goed na over de verdeling van artikelen 

Heb je artikelen die het heel goed doen? Dus waar je veel van nodig hebt? Dan is het verstandig om die artikelen vooraan te zetten. Op die manier zorg je voor efficiëntie in je magazijn. Artikelen die wat minder vaak besteld worden, kunnen daarom wat meer achterin het magazijn worden gezet. Daarnaast is het een aanrader om een logische verdeling te maken. Dus plaats niet alle artikelen door elkaar, zorg voor een logische volgorde. Op alfabetische volgorde kan een goede oplossing zijn. Zo weet iedereen waar ze voor welk product moeten zijn.  

De juiste spullen in huis halen 

Of je nou een groot of klein magazijn hebt, spullen die het werk makkelijker maken zijn altijd gewenst. In een groot magazijn kan een heftruck bijvoorbeeld handig zijn, maar een palletwagen kan ook zeker van pas komen. Wanneer je zware artikelen moet vervoeren of omhoog moet tillen, dan kan een elektrische pompwagen ook zeker van pas komen. In een klein magazijn is een handpalletwagen prima.  

Orde in de zaal 

Dat alle artikelen het beste op alfabetische volgorde geplaatst kunnen worden, weten we inmiddels. Maar houd er ook rekening mee dat alle artikelen voorzien zijn van artikel- of productnummer. Zo kan iedereen de producten goed en snel vinden. Houd daarnaast ook de voorraad goed bij, dit is belangrijk omdat je anders te maken kunt krijgen met voorraadverschillen. Het kost namelijk veel werk om dit allemaal weer na te tellen. Het liefst ben je dit natuurlijk voor.