Ondanks dat er nog maar weinig met een pen wordt geschreven is schrijfgerei nog steeds één van de meest populaire relatiegeschenken. Dat komt doordat kwalitatief mooie pennen door iedereen worden beschouwd als wondertjes van techniek. Schrijfgerei is daardoor niet meer puur functioneel van waarde, maar ook een middel om je identiteit te versterken. Bedrijven maken daar gebruik van door hun naam aan deze geschenken te koppelen. Een partij gegraveerde pennen aanschaffen is een mogelijkheid om een zakenrelatie blij te maken met een cadeau. Tegelijkertijd is het bedrijf ervan verzekerd dat die relatie nog jarenlang tegen zijn bedrijfsnaam aankijkt.

Relatief voordelige reclame

Schrijfgerei van goede kwaliteit hoeft niet meteen vreselijk duur te zijn. Dat zijn producten die gemaakt zijn degelijke materialen, die puur gericht zijn op gemak bij het schrijven. De vormgeving wordt niet als design gezien, maar het zijn toch pennen en vulpennen die een zekere uitstraling hebben. Wie op zoek is naar zo’n soort product kan op internet met de zoekopdracht Parker pen Parker pennen voor weinig geld kwalitatief prima producten kopen. Behalve als relatiegeschenk zijn deze pennen ook geschikt voor dagelijks gebruik door het personeel. Het is wellicht een idee om ieder personeelslid zo’n pen te geven als onderdeel van het kerstpakket.

Producten voor waardevolle relaties

Elk bedrijf heeft een aantal relaties die worden gekoesterd. Dat kunnen klanten zijn, maar ook toeleveranciers, kennispartners of werknemers die een cruciale rol spelen bij een goed bedrijfsresultaat. Als zo’n relatie moet worden geëerd is het niet voldoende om met een budget pen van Parker aan te komen. In dat geval zijn vulpennen merk Cross het aangewezen cadeau. De pennen van Cross worden zeer gewaardeerd vanwege hun uitstekende kwaliteit en prachtige vormgeving. Er worden vaak dure materialen gebruikt, zoals chroom, zilver en goud, om deze pennen een speciale uitstraling te geven.

Duurzame investering

Wanneer een bedrijf luxe schrijfgerei met inscriptie cadeau geeft aan waardevolle relaties is dat een duurzame investering. Vrijwel niemand zal zo’n kostbaar geschenk ergens opbergen of aan iemand anders geven. Vaak worden deze mooie pennen en vulpennen door de ontvanger gebruikt, al is het alleen maar om aan de schenker te laten zien hoezeer ze de gift waarderen. Omdat de schenker zijn naam in het schrijfgerei heeft laten graveren zal de ontvanger niet snel vergeten van wie hij het cadeau heeft gekregen. Dat kan zomaar aanleiding zijn om opnieuw samen projecten aan te pakken.

Stimulans om te gaan schrijven

Wanneer een luxe pennenset aan een werknemer wordt gegeven als hij afscheid neemt, kan dat het begin zijn van een nieuwe carrière als schrijver. Sommige werknemers die met pensioen gaan zitten vol met plannen over wat ze gaan doen, maar anderen zijn nog zoekende. Als bedrijf zou je die werknemers kunnen vragen om de ervaringen uit hun carrière op te schrijven, bijvoorbeeld om ze op te nemen in een bedrijfsblad of een publicatie op internet. Lang niet elke gepensioneerde zal ingaan op zo’n verzoek, maar wellicht kan er toch een schrijver in de dop opstaan.