In dit blog, zullen we alles bespreken over edge computing vs cloud computing. Maar voor het zover is, bespreken we eerst hoeveel bedrijven overstappen op cloud computing.

Kleine en grote bedrijven verplaatsen hun applicaties voortdurend naar de cloud. Meer dan 28 procent van het totale IT-budget van een organisatie wordt nu gereserveerd voor cloud computing. Vandaag de dag heeft 70 procent van de organisaties ten minste één applicatie in de cloud, wat aangeeft dat bedrijven zich de voordelen van cloud computing realiseren en zich langzaamaan aanpassen.

Zelfs nu bedrijven en industrie-experts de toekomstige groei van cloud computing voorspellen, geloven experts dat de cloud het einde van zijn top heeft bereikt en zetten ze in op de groeiende populariteit en voordelen van edge computing.

Wat zijn de voordelen van Edge Computing in vergelijking met Cloud Computing?

In dit deel zullen we edge computing vs. cloud computing in detail bekijken.

Dit is een vraag die door de meeste IT-professionals wordt gesteld. In de fireside chat, wordt uitgelegd hoe edge computing nuttig is in situaties waar organisaties de latency willen omzeilen die wordt veroorzaakt tijdens het communiceren van informatie van het apparaat over het netwerk naar het gecentraliseerde computersysteem. Hij geeft het voorbeeld van een machine waarvan de functionaliteit zeer cruciaal is voor een organisatie. Een vertraging in het besluitvormingsproces van de machine als gevolg van latentie zou resulteren in verliezen voor de organisatie. In dergelijke gevallen zullen organisaties de voorkeur geven aan edge computing, omdat slimme apparaten met rekenkracht aan de rand van het netwerk worden geplaatst. Het apparaat controleert een vooraf gedefinieerde metriek die is ingesteld voor tolerantieniveaus; als de metriek buiten de voorgeschreven tolerantie valt, wordt een waarschuwingssignaal afgegeven zodra de machine het storingsniveau bereikt, wat resulteert in het uitschakelen van de machine binnen microseconden om verdere verliezen te voorkomen.

Het proces van edge computing verschilt van cloud computing omdat het tijd kost, soms tot wel 2 seconden, om de informatie door te sturen naar het gecentraliseerde datacentrum, waardoor het besluitvormingsproces vertraging oploopt. De vertraging van het signaal kan ertoe leiden dat de organisatie verliezen lijdt, vandaar dat organisaties de voorkeur geven aan edge computing boven cloud computing.

Edge Computing Vs. Cloud Computing – Wat is beter?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat cloud computing en edge computing verschillende, niet-verwisselbare technologieën zijn die elkaar niet kunnen vervangen. Edge computing wordt gebruikt om tijdgevoelige gegevens te verwerken, terwijl cloud computing wordt gebruikt om gegevens te verwerken die niet tijdgebonden zijn.

Naast latentie heeft edge computing de voorkeur boven cloud computing op afgelegen locaties, waar er beperkte of geen connectiviteit is met een gecentraliseerde locatie. Deze locaties vereisen lokale opslag, vergelijkbaar met een mini-datacenter, waarbij edge computing de perfecte oplossing biedt.

Edge computing is ook nuttig voor gespecialiseerde en intelligente apparaten. Hoewel deze apparaten verwant zijn aan PC’s, zijn het geen gewone computerapparaten die zijn ontworpen om meerdere functies uit te voeren. Deze gespecialiseerde computerapparatuur is intelligent en reageert op een specifieke manier op bepaalde machines. Deze specialisatie wordt echter een nadeel voor edge computing in bepaalde industrieën die onmiddellijke reacties vereisen.

Dat was alles over edge computing vs. cloud computing . Laten we nu de toekomst van deze platforms in detail bespreken.

Hoe ziet de toekomst van de IT-sector eruit?

Hoewel veel bedrijven overstappen op edge computing en het einde van cloud computing voorspellen, wordt erop gewezen dat dit niet onderbouwd is omdat er momenteel geen analytisch kader is om dit te bewijzen. Edge computing is niet de enige oplossing voor de uitdagingen van IT-leveranciers en organisaties en kan niet alle toepassingen in elke omgeving aan, dus cloud computing zal nog steeds een cruciaal onderdeel blijven van de IT-infrastructuur van een organisatie. Om dit te demonstreren, noemt het voorbeeld van een IoT-apparaat met daaraan gekoppeld rekenkracht, samen met Azure functionaliteit. De op het apparaat geïmplementeerde code reageert in real-time door de IoT-machine af te sluiten in geval van een schadelijke storing, terwijl de rest van de applicatie in Azure draait. De machine van een miljoen dollar is niet langer afhankelijk van cloud computing voor de reactie op noodsituaties, maar werkt nog steeds in harmonie met cloud computing om de IoT-apparaten op afstand uit te voeren, in te zetten en te beheren. Dit toont aan dat cloud computing relevant zal blijven en zal samenwerken met edge computing om data-analyse en real-time oplossingen te bieden voor organisaties.

Conclusie

In deze write-up Edge computing vs. cloud computing hebben we gemerkt dat beide platforms verschillend zijn en elkaar niet kunnen vervangen. Het is waar om te zeggen dat edge technologie is geaccepteerd door veel organisaties als gevolg van het overwinnen van kleine problemen van cloud computing