Een elektrische auto verschijnt steeds vaker in het straatbeeld. Steeds meer huishoudens stappen namelijk over naar een elektrische auto om te profiteren van de voordelen. Alleen zijn er ook verschillende mensen die er de toekomst nog niet van inzien. Want is deze toekomst wel realistisch en wat staat er allemaal te gebeuren? Als je bij Cable Soolutions kijkt, zie je dat je jezelf alvast op een toekomst met elektrisch rijden kunt voorbereiden. Alleen wil je dan wel weten of het een investering waard gaat zijn. Onderstaande informatie zet een aantal voorspellingen op een rij.

Steeds meer elektrisch rijden met Cable Soolutions

De laatste jaren zijn er nog nooit zo veel elektrische auto’s verkocht. De daarbij behorende laadpalen verschijnen steeds meer in het straatbeeld en ook schaffen mensen via Cable Soolutions een laadpaal aan voor aan huis. Het zal daarom binnen een aantal jaren geen uitzondering maar een norm zijn om te beginnen met elektrisch rijden. Dit is ook te zien aan de verkoop van de auto’s. De voertuigen met een brandstofmotor worden namelijk steeds minder getoond in de showrooms en vervangen door elektrische varianten. Over een aantal jaar moet je dus wel overstappen naar elektrisch rijden.

Een laadpaal installatie tegen het tekort

Hoewel via Cable Soolutions steeds meer mensen een laadpaal aanschaffen, is nog niet iedereen voorzien van een laadpaal installatie. Het kan echter wel voordelen op gaan leveren. Met een eigen laadpaal aan huis zijn mensen immers niet meer gebonden aan de laadpalen die in de straten worden geplaatst door de gemeente. Dit kan het tekort aan laadpunten aanzienlijk gaan verkleinen. Met slechts enkele laadpalen in de omgeving is de kans immers groot dat je geen goed gevulde accu hebt voor jouw volgende rit. De laadpaal installatie kan hier dus verandering in gaan brengen.

Meehelpen aan klimaatdoelen van de overheid

Ook de nieuwe klimaatdoelen van de overheid brengen een verschil in het elektrisch rijden. Er moet minder CO2-uitstoot komen. Een groot deel van de brandstofmotors stoot nog veel CO2 uit en dit zal aanzienlijk moeten verminderen om aan de klimaatdoelen te voldoen. Jij kunt hier dus een steentje aan bijdragen door over te stappen op elektrisch rijden. Alleen moet het dan wel binnen jouw budget passen. De hoge bedragen zullen namelijk niet voor iedereen weggelegd zijn. De voorspelling is dat hier wel verandering in gaat komen en het toegankelijker wordt.  

Aanpassingen zorgen voor meer gemakken

De toekomst van elektrisch rijden ziet er rooskleurig uit. De verkoop van elektrische auto’s gaat aanzienlijk omhoog en door een eigen laadpaal installatie aan huis te plaatsen zorg je ervoor dat je geen plek meer hoeft te zoeken voor het opladen van jouw auto. Hiervoor hoef je alleen maar te bekijken welke installatie het beste bij je gaat passen en zorg je dat het jou alleen nog maar gemakken op gaat leveren. Er is altijd wel een oplossing voor jouw woning te vinden en het elektrisch rijden wordt heel eenvoudig met jouw eigen laadpaal.