De hele wereld is bezig met verduurzaming en daar hoort uiteraard ook de automarkt bij. Er is de afgelopen jaren al een enorme toestroom gaande naar elektrische auto’s maar de transitie gaat nog niet hard genoeg. Er dienen wereldwijd klimaatdoelstellingen gehaald te worden en elektrisch rijden is hier een belangrijke pijler in. Het is dan ook belangrijk dat we allemaal zo snel mogelijk overstappen op een elektrische auto. In deze blog vertellen we je waarom ook jij een elektrische auto nodig hebt!

Actieradius

Elektrische auto’s werden vroeger al snel afgeschreven omdat ze een beperkte actieradius hadden ten opzichte van reguliere verbrandingsauto’s. Dit probleem is anno 2021 al vrij goed opgelost. De actieradius van elektrische auto’s kruipt langzamerhand naar die van de reguliere verbrandingsauto’s toe en staat op het punt om zelfs beter te worden. Door de ontwikkeling van de batterijen zal het niet lang meer duren voordat elektrische auto’s zo’n 1000 kilometer kunnen rijden. Tegenwoordig moeten we het nog met iets minder doen, maar ook met een actieradius van 405 kilometer kun je met de Skoda Enyaq al jouw verkeer afleggen op één laadbeurt! Met 405 kilometer is deze auto geen uitschieter overigens; er zijn tegenwoordig al wel auto’s die bijna 700 kilometer kunnen rijden op één batterij.

Keuzevrijheid

De keuzevrijheid op het gebied van elektrische auto’s blijft zich in rap tempo uitbreiden. Steeds meer autofabrikanten beseffen zich namelijk dat een elektrische auto niet meer in het aanbod kan ontbreken. Er zijn tegenwoordig eigenlijk bijna geen fabrikanten meer die geen elektrische auto in de autolijn hebben. Hierdoor kun je altijd een elektrische auto vinden van jouw favoriete merk. Daarnaast is er ook steeds meer keuzevrijheid op het gebied van prijs. De elektrische auto was in het verleden vrij onbetaalbaar omdat je enkel ontzettend dure auto’s had. Er waren slechts een aantal aanbieders en daardoor bleef de prijs ook hoog. Tegenwoordig kun je in iedere prijsklasse gelukkig een elektrische auto aanschaffen. De instapmodellen beginnen al onder de 30.000 euro en voor een kleine 50.000 euro heb je al een prachtige Kia EV6.