De Playstation, en in het bijzonder de Playstation 4, is al jarenlang een van de meest gebruikte gameconsoles van Nederland en de wereld. De gemiddelde gebruiker brengt redelijk wat tijd door op zijn Playstation, dus het is ook belangrijk om deze goed schoon te houden. Maar wat moet je doen bij het Playstation schoonmaken? Electroweb heeft het antwoord. 

Hoe wordt een Playstation vies?

Om iets schoon te kunnen maken is het belangrijk om te begrijpen hoe iets vies kan worden. Vooral bij een geval als een Playstation, die vaak uit het zicht staat, kan dit nog wel eens een heikel punt zijn. De grote boosdoener is vaak stof. Stof verschijnt overal, zoals je vast wel eens van je ouders hebt gehoord of zelf hebt opgemerkt. Zo ook in je Playstation dus. Net zoals je bijvoorbeeld het laadpunt van je telefoon eens in de zoveel tijd moet schoonmaken, geldt dat ook voor je Playstation.

playstation

Waarom Playstation schoonmaken?

Omdat je niet wil dat je Playstation (gebruiks)schade oploopt is het van belang om hem eens in de tijd een schoonmaakbeurt te geven. Als het stof zich ophoopt in bijvoorbeeld de ventilatoren, kan dit voor problemen zorgen. En dat is wel het laatste wat je wil met je gameconsole. Dit kan ook nadelige gevolgen hebben voor de snelheid van je Playstation, dus zorg er gewoon enkele malen per jaar voor dat je hem schoonmaakt. Heb je echt iets kapot aan je Playstation? Dan kan een reparateur van Playstations uitkomst bieden.

Hoe Playstation schoonmaken?

Dan, de hamvraag; hoe maak je je Playstation schoon? Dit is veel simpeler dan je misschien zou vermoeden. Een microvezeldoekje en een bus perslucht kunnen al genoeg zijn om je Playstation een heel eind schoon te maken. De console zelf doe je het beste met een doekje af. De ventilator is een ander verhaal; daarvoor kan een bus perslucht uitsluitsel bieden. Hiermee kan je de stof uit de ventilator blazen. Dan heb je ook nog de controller, waarbij een klein vochtig doekje in de meeste gevallen ook al een groot deel van het werk doet.

schoonmaken-playstation

Lees hier meer huishoud-blogs van Electroweb!